Randabergfjellet Opp 2022

Video: Tagliano & Co

Lørdag 18. Juni Kl. 10:00

Strekningen til Randabergfjellet opp fra Tungenes fyr er en løype for folk flest. Det er en tøff løype, som de fleste likevel kan klare å gjennomføre. Starten går mellom kafeen og fyrvokterboligen på Jærens nordspiss. Tungenes fyr er uansett vær og vind verdt et besøk. Det er sjeldent vindstille og i kombinasjon med sjø og berg er det en perfekt plass for å starte et løp.

Dette bildet har en tom alt-tekst; dets filnavn er rute-randabergfjellet-opp.jpg
Løype – Randabergfjellet Opp

Fra starten av er det 400 meter grussti før løypa går videre på asfalt og sykkelsti. Herfra er det en liten helling oppover til du passerer Randaberg Golfklubb. Fra golfklubben går det en flott sykkelsti helt til det nærmer seg 3km og siste innspurt opp til toppen av Randabergfjellet. Dette er løypens raskeste strekning, og dersom det blåser fra nord/nordvest får man god medvind på dette strekket.

Dette bildet har en tom alt-tekst; dets filnavn er profil-randabergfjellet-opp.jpg
Løypeprofil

Når du nærmer deg fjellet, og har Sandestranden på høyre hånd, tar løypa av til venstre. Herfra er det motbakke hele veien til mål. Løypa går rundt Randaberggeilen til du er framme ved det siste strekket opp til Randabergfjellet. Først går det litt slakt oppover, før de siste meget bratte og krevende 100-200 meterne opp selveste «Hoka Bakken». Dette er et eget Strava-segment hvor løpere som har noe krutt igjen i beina garantert kan sette rekorder.

Når du passerer porten til Randabergfjellet er målstreken nådd, rett ved Friluftslivets hus.  Da har du løpt 3,4 km og kommet til ett av Randabergs høyeste punkt.

Det er flere gode muligheter for publikum å heie langs løypen, eller man kan oppleve det hele på fjellet. Herfra er det god utsikt mot sykkelstien, der deltakerne kommer løpende. Dette kan rett og slett bli en helt magisk opplevelse for store og små. Og selvsagt venter det en medalje til alle som fullfører ved målgang!

Foto: Ove Sveinung Tennfjord

Start – Tungenesfyr

Mål – Randabergfjellet v/ Friluftslivets hus

Deltakeravgift

Nok 300,-

Det tilkommer administrasjonsgebyr på 20 kr per deltaker,
i tillegg kommer eventuelt engangslisens.

NYHET: Det er mulig å forhåndsbestille en Randabergfjellet Opp t-skjorte ved påmelding til løpet. T-skjorten blir designet av Playdesign Studio.

T-skjorten kan du bestille samtidig som du melder deg på løpet. Skal du ikke delta på løpet eller ønsker ekstra t-skjorte, kan du forhåndsbestille det her:

Startområdet: 

Startskuddet går klokken 10:00 – fellesstart

Vi ber alle være klar 10 minutter før løpsstart. 

Toaletter:

Det blir satt opp toaletter ved start og målområdet.

Bagasje / Bagdrop

Det blir mulig å få fraktet bagasje fra Tungenes til Randabergfjellet. Deltaker må selv sørge for merking av bagasjen før avlevering, arrangør tar seg av transport.
Dette gjøres på eget ansvar. Bilen kjører fra startområdet ca. kl. 09:50

Tidtakning: 

Det vil være elektronisk tidtaking med nettotid.

Ved spurt er det første over målstreken som gjelder blant topp 3.

Drikkestasjoner:

Det blir ikke drikkestasjoner langs løypa.

Målområdet:

Det blir åpen kafé på Randabergfjellet med salg av varm og kald drikke, pølser, kaker og vafler for å nevne noe.

Premieutdeling vil foregå i målområdet og det vil også være en fotovegg som deltakerne kan ta bilde foran – for de som vil forevige seg selv med medaljen rundt halsen.

Premier:

Medalje til alle som gjennomfører.

Det blir premier til de 3 raskeste i kvinneklassen og de 3 raskeste i herreklassen.

Foto: Øystein Thorsen

«Hoka Bakken» Spurtpris. Det blir egen tidtaking opp siste bakken. Strekket måler 200 meter fra bunn av bakken og opp til mål. Raskeste mann og kvinne opp denne bakken blir premiert.

Løpsregler:

Deltagere skal være fylt 10 år på løpsdagen for å delta. Forsøpling er strengt forbudt. Det er mulig å kvitte seg med søppel ved start og i mål. Påbud og henvisninger fra løpets ledelse skal følges.

Refusjon ved avlysning:

Det gis ingen refusjon ved avlysning på selve konkurransedagen på grunn av værforhold eller sikkerhet, ved avlysning før løpsdagen gis det 50% refusjon av startkontingent. Påmelding er bindende.

Resultater Randabergfjellet Opp 2021

Arrangør:

Grødem Runners Friidrettsklubb
Org Nr: 925 967 351

post@grodemrunners.no

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere:

Dette bildet har en tom alt-tekst; dets filnavn er ps_logo.jpg

Sponsorer:

Press Play Productions AS
Pizzabakeren
Grunn-Service AS
Score A/S
Playdesign Studio
Vitamin Well